Кајакарење


Кајакарење во Македонија

Кајакарење како спорт е многу популарен во Македонија, особено на кањонот Матка и на Охридското и Преспанското Езеро. Езерата нудат одлични места за кајакарска регата. Мавровското и Дебарското езеро, без исклучок се идеални за самостојни кајакарски уживања и доживувања.


Македонија ве повикува сите на кајакарење!

Кајакарска Федерација на Македонија учествува и организира голем број на национални и меѓународни натпревари во кајакарење. Еден од најзначајните спортски настани за слалом кој се одржува во Македонија е Меѓународниот Илинденски кајак слалом (ИКАС) во спортско-рекреативниот центар Матка, за прв пат организиран далечната 1969 година. Кајак- спустот по течението на реката Вардар привлекува многу европски и светски љубители на оваа спортско - рекреативна дисциплина.


Кајакарење

Авантуристичко кајак уживање по кањонот Матка

Кајакарење е идеален спорт за летните денови, забавен и корисен за здравје и рекреација. Кајакарството е спортско - рекреативна дисциплина, која бара посветеност и истрајност. Ова е одличен спорт за оние кои сакаат забава, вода и адреналин. Покривајќи површина од околу 5000 хектари, Матка е една од најдобрите дестинации на отворено во Македонија, која овозможува незаборавно кајак искуство по брзаците на реката Треска. Дестинација на која може да ја посетите пештерата Врело, која е лоцирана во кањонот Матка и да ги истражите природните убавини што ги нуди кањонот и езерото Козјак.


Кајакарење Матка

Водна кајак авантура по Преспанско езеро

Преспанско езеро е биосферен резерват на УНЕСКО, кој се протега на територијата на три држави – Македонија, Албанија и Грција. Кајакарење со професионален инструктор од селото Стење до селото Коњско и уживање во Преспанското езеро и националните паркови Пелистер и Галичица. Попатна посета на живиот манастир Св. Илија и запознавање со традициите и правилата на православниот монашки живот. Дегустација на дел од најубавите македонски специјалитети – Ѓомлезе и Преспански Крап. Детали за целата кајак тура по Преспанско езеро може да најдете на Touring Macedonia


Кајакарење Преспанско Езеро

За сите авантуристи кајакарење околу Охридско езеро

Природни убавини и бајковити пејсажи кои ќе ве остават без здив со секое веслање со кајакот по Охридско езеро.


Неповторливи искуства со кајак ви нудат Kayak Adventures Macedonia.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.