Државни празници

 

Државни празници во Република Македонија 

 • 01 јануари (четврток), Нова Година
 • 07 јануари (среда), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар
 • 08 март (недела), Меѓународен ден на жената
 • 13 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар
 • 01 мај (петок), Ден на трудот
 • 24 мај (недела), “Свети Кирил и Методиј“
 • 17 Јули (петок), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам
 • 02 (недела), Илинден (Ден на Републиката)
 • 08 септември (вторник), Ден на независноста
 • 11 октомври (недела), Ден на народното востание
 • 23 октомври (петок), Ден на македонската револуционерна борба
 • 08 декември (вторник), “Свети Климент Охридски“

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.