Етно град фестивалот

Оваа манифестација претставува одлична можност за доживување на гостопримливоста на современо Крушево во духот на традициите од 1903 година. 

 

 

По улиците на градот луѓето се облечени како Комити, Војводи, старогратси носии и униформи на турски војници. Сите излози, реклами, фасади на куќите во Крушево се во етно стил а дополнително атмосверата ја збогатуваат големиот број на продавачи,кафеанџии и угостители кои се облечени во народни носии.

Се оддржуваат симулација на борби помеѓу Комити и турската војска, се леат куршуми во оргиналната леарница од Илинденското востание, се оддржуваат изложба на афтентични ракотворби и се продаваат сувенири. Заокружена во автентичноста на гратскиот лик посетата на Крушево за време на ова„ Туристичко востание“ е ретко доживување за љубопитниот посетител.

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.