Колешински водопад

 

 

Планината Беласица крие многу убавини што чекаат да бидат посетени. Меѓу нив, секако, се и Колешинскиот и Смоларскиот водопад.

Сместен во пазувите на планината Беласица, близу село Колешно, во долниот тек на реката Баба се наоѓа еден од најголемите водопади во Македонија – Колешинскиот водопад. Тој е тектонски, настанат меѓу гранитни камења. Височината изнесува 15 метри, а ширината 6 метри. Водопадот е вгнезден меѓу јаворова шума и камени гребени. На стотина метри од него се наоѓаат уште неколку помали водопади.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.