Скијање и сноубординг

 

Скијање и сноубординг 

Скијањето во Република Македонија е популарен спорт што го ужива локалното население, како и странските туристи. Македонија нуди добри климатски услови за тој спорт. Алпското и нордиското скијање е главен настан кој се одржува за промоција на убавината на македонските планини. Постојат два традиционални настани кои се во организација на македонските скијачки работници. Мавровскиот меморијален турнир и Меѓународниот турнир во алпско скијање, исто така познато и како Шарски планински куп, се двата најпопуларни настани во Македонија кои ги организираат месната заедница Бистра, и Попова Шапка, соодветно. Скијањето и сноубордингот се спортови кои се многу популарни во Македонија. Можете да скијате и да бордате на неколку места како што се: Маврово, Шар Планина, Кожуф, Пелистер и Крушево.

Популарни скијачки центри во Македонија: Маврово, Попова Шапка, Крушево и Пелистер

 

 

 

Најдобри патеки за вон-теренско скијање во Македонија

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.