Таксират

 

Таксират

 

Негде крајем новембра и почетоком децембра, љубитељи алтернативног звука увек с нестрпље-њем очекују вест о почетку фестивала Таксират. Ова музичка манифестација која траје неколико дана ство- рила је специфичан стил и сваке године одржава константну публику од 15.000 посетиоца. Интерес увек расте и надма- шује број капацитета сале у којој се одржава.

Таксират је 2013. године прославио свој 15-годишњи јубилеј. Овај фестивал је највећи у Македонији и предста- вља јединствен зимски музички фестивал у југоисточној Европи. На сцени су до сада наступила нека од најеми- нентнијих имена домаће, али и светске музичке сцене: Manu Chao, Kaiser Chiefs, Parov Stelar, Juliete Lewis, Guano Apes, Laibach, The Stranglers, Wailers, Kreator, Iggy Pop & The Stooges, Neville Staple (the Specials), Buzzcocks, Марки Рамон од The Ramones и многи други. 

 

 

Овај фестивал је јединствен из Македоније који је освојио награду Green’N’ Clean (2011) eвропске фестивалске асо- цијације YOUROPE, а већ пет година заредом, фестивал је номинован у категорији - најбољи мали фестивал и нај- бољи фестивал који се одржава у затвореном простору у оквиру „Европске фестивалске награде“. Фестивалско лудило траје од увече до раних јутарњих сати, атмосфера је увек загрејана, а публика весела и разиграна. Сваки перформанс ће вам оставити моћан утисак и повећаће вам ниво адреналина до максимума. Због тога се прикључите незаборавном дружењу и припремите се за гитарске рифове и моћни звук, без обзира дали више волите панк, метал, рок, хип-хоп, реге или инди-музику.

 

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.