Шопинг

 

Стара Чаршија

Иако неки делови СтареЧаршијесубили уништени да би се направиле улице и паркинзи, она је јошувекједна од највећих на Балкану. Иста се развијала и мењала вековима, али је задржала њену оригиналну употребу како место за шопинг.

Стара чаршија никада се није користила за живот, већ је одувек била простор за шопинг и контактна зона христијанског и муслиманског становништва, јер су они живели у посебним деловима града. Она је мрежа/структура многих улица оивичени малим продавницама. Занати су били подељени између христијана и муслимана.

Продавнице које су користили све су имале исту величину, без обзира дали су биле својина муслимана и христијанина. Свака уличица била је домаћин различитим занатима, а све продавнице једног заната налазиле су се у једној уличици ( на пример, златарска уличица, обућарска, керамичка, шиваћа улица итд.)

Продавницесу се затварале дрвенимкапацимакојесуспуштали док је продавница била отворена и роба је била изложена на њима. Стара чаршија окружена је пазарима.

Бринуло се за хигијену и различити пазари постављенису на супротној страни чаршије ( на пример прехрамбени пазар налазио се на супротној страни од пазара за животиње; пазар за млеко, млечни производи и мед налазио се на супротној страни од пазара за дрво и сл ).

Поред продавница, у Старојчаршијипостајалису и други објекти, као амами ( турска купатила), анови ( хотели), џамије и неколикоцркава.

Спољашнизидови уобичајно билису окружени продавницама, да не остане простор неискоришћен. Чак и данас тешко је да се пронађе нешто од овог објекта.

Бит Пазар

Највећи зелени пазар у Скопљу. Почињегдезавршава чаршија, а на истом меступостојивећнеколико стотина година.

Шетњакрозњега може да буде забавна, ту може да се набави јефтиновоће, поврће, салата, сира, зачини и цвеће.

Јошједан добар пазар за посету је и Зелени пазар ( Зелено пазарче) у близини зграде Парламента, као и пазар Буњаковец у близини Саборног храма.

 

Скопље Сити Мол ( Skopje City Mall )

Највећи трговачки центар у Скопљу. Ту можете да нађете све међународне брендове, како што су Зара (Zara), Манго ( Mango), Спрингфилд ( Springfield), Пул &Бер (Pull&Bear), Бершка (Bershka), Њујоркер (NewYorker), дрогерија ДМ (DM) и супермаркет Карфур (Carrefour).

 

У шопинг центру налази се неколикоСинплекса (Cineplexx) биоскопских сала, и сала за куглање.

 

Шопинг центар Рамстор

Рамстор ( Ramstore) је шопинг центар изграђен и организован у америчком стилу, са лепим продавницама, ресторанима, кафићима и биоскопским салама.

 

ГТЦ – Градски трговачки центар

Највећи шопинг центар у граду. Изграђен је 1970 године, премапројектуархитекте Живка Поповског. У њему има кафића, ресторана, барова, банака, продавница, па чак и сала за куглање.

 

Супер Веро Центар

На булевару Кузман Јосифовски – Питу налази се јошједан шопинг центар америчког типа, недавноизграђен и је део ВЕРО групације.

Много је простран, са огромнимсупермаркетом, неколико ресторана и кафића, огромномпродавницомбренда “ Џамбо (Jumbo)„ ( за потпунокуповање) и свеврстемалих продавница одеће , аксесоара, T-Mobile/t-Home, ONE и VIP салони и сл. Има добар паркинг простор.

 

ТЦ „ Бисер“

Ово је новији шопинг центар са симпатичним кафићима, баровима и продавницама. Налази се у скопској општини Аеродром. Многи млади људи из града долазе ту да проведу своје слободно време.

Има продавнице за мобилне телефоне, електронику, одећу и банке, а на супротној страни улице има и супермаркет.

 

ТЦ „ Буњаковец“

Ово један од оних шопинг центара где ће свако који дође наћи нешто да си купи. Налази се на једној од најфреквентнијих саобраћајница у Скопљу, укључујући велики број продавница и бутика.

 

Сити Галери ( City Gallery)

Нов шопинг центар у Скопљу са мноштво продавница квалитетне и модерне одеће.

 

Капитол Мол ( Capitol Mall)

Стамбени комплекс „Capitol Residence„ је суштински део вишенаменског бизниса-стамбени комплекс Capitol Mall&Residence, који се налази у срцу општине Аеродром у Скопљу.

Изградњом Capitol Mall&Residence повећала се вредност околних простора и пребивалишта, а због њене површине ојачао се капацитет трговине и бизниса, и свакако, доводи до повећања понуде и  конкурентности пазара.

Сами комплекс даје значај животном стандарду грађана, што га прави атрактиван и урбан са различитим трговачким маркама, супермаркетом и зоном ресторана брзе хране, дечији центар, фитнес клуб, са резервацијом и слобадан паркинг простор, и многе друге услуге. Једноставно речено Capitol Mall&Residence доноси један нови стил живота у Скопљу и у Македонији.

Дизајн станова одражава добро познати квалитет изградње инвеститора City Plaza Company, са пажљиво разрађеним детаљима и рационалним решењима.

Capitol Mall&Residence је креиран са једном идејом у глави: да буде оаза удобног живота за његове резиденте-активно запошљене људе који цене квалитет животне средине за њих и за њихову децу.

 

Шопинг центар РЕМ Тетово

 

 

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.