Скијање и сноубординг


Скијање и сноубординг

Скијање у Републици Македонији је популаран спорт у који ужива и локално становништво, али и страни туристи. Македонија нуди добре климатске услове за овај спорт. Алпско и нордијско скијање је главни догађај који се одржава, за промоцију лепоте македонских планина.


СКИЈАЊЕ И СНОУБОРДИНГ

Скијање у Македонији

У Македонији постоје два традиционална догађаја. Мавровски Меморијални турнир и Међународни турнир у алпском скијању, такође познат као Шарпланински куп, су два најпопуларнија догађаја у Македонији у организацију локалне заједнице Бистра и Попова Шапка. Скијање и сноубординг су спортови, који су веома популарни у Македонији. Можете се скијати на неколико места, као што су Маврово, Шар Планина, Кожуф, Пелистер и Крушево.


СКИЈАЊЕ И СНОУБОРДИНГ

Центри за скијање и сноубординг

Популарна скијалишта у Македонији су Маврово, Попова Шапка, Крушево и Пелистер, а македонске туристичке агенције веч имају пакете за дневне и вишедневне посете местима, која укључују скијање или сноубординг.


СКИЈАЊЕ И СНОУБОРДИНГ

Ски центар Заре Лазаревски - Маврово

Маврово је познат по једној од најлепших скијалишта у Македонији Ски центру "Заре Лазаревски", који се налази на падинама планине Бистра. Предивно Мавровско језеро окружено високим и лепим планинама, пружа изванредне могучности за туристе, који одлуче да свој зимски одмор проведу овде. Шта има ски центар и услуге које добојате овде су следече:

 • Једанаест ски лифтова и три жичаре укупне дужине 5700 м. и капацитет од 11.100 путника на сат.
 • Могучност скијања на висини од 1255 до 1860 метара надморске висине
 • Стручна припрема стаза користечи 6 ратрака
 • Дужина скијашких стаза испод жичара 5000 м. и дужину ски лифтова од 10000 м.
 • Осветљене и озвучене стазе - ночно скијање од 19 сати до 24 сата
 • Кафе барови (бачила) дуж скијашких стаза на планини Бистра
 • Ски патрол, амбулантне моторне санке и друге моторне санке, машину за вештачки снег
 • Просечни снежни покривач - 70 цм.
 • Ски сезона може почети у новембру и завршити најкасније до априла
 • Школа скијања где раде врхунски инструктори

Алпско скијање:

- стазе за алпско скијање: стазе за почетнике, стазе за напредне скијаше, стазе за трке у алпском скијању.


СКИЈАЊЕ И СНОУБОРДИНГ

Остале врсте скијања:

Скијалиште нуди одличне услове за љубитеље сноуборда и условима за различито скијање као што је крос-кантри стаза "Мирна Долина" дуга 7,5 км или корисчење 30 км дуге стазе на којој се одржава да Мавровски комеморативни турнир (у слободном стилу). Ски центар организује међународна такмичења у слалому и велеслалому, сноубоардингу итд.


СКИЈАЊЕ И СНОУБОРДИНГ

Турно скијање- Free ride skiing

Територија парка, посебно планине Бистра, Кораб и Крчин имају идеалне услови за Турно скијање- Free ride skiing хит који је погодио свет. Национални парк "Маврово" ради на пружању идеалне услове за туристе који че користити ове стазе у будучности и да се те стазе промовишу на више значајних сајмова (почетком 2011. године посечене су међународни сајмови туризма у Берлину, Истанбулу и Тел Авиву) . Тренутно, у сарадњи са македонској асоцијацији професионалних планинских водича припрема се тим од 10 локалних стручњака водича, који че служити турисима, који траже такве услуге.


СКИЈАЊЕ И СНОУБОРДИНГ

RENT-A-SKI

Изнајмљивање ски опреме врши се на паркингу у близини скијашког центра, као и на самом скијалишту.

Ски сезоне:

 • Почетак сезоне - 15. новембар
 • Шпиц сезоне од 25. децембра до 31. јануара
 • Сезона од 01. фебруара до 01. априла у зависности од снежног покривача

Скијање у Крушеву

Крушево је познати зимски туристички центар у Македонији. Његова је предност то што зимска сезона траје од новембра до краја марта. Зиме су благе, сунчане и прилично снежне. Скијалишта Бушове планине са обе стране су 1200м и 1400м. Љубитељи зимских спортова користе ски стазе недалеко од града. Скијашке стазе се налазе у локалитету Станич, опремљен ски лифтовима: двосед ски лифтова са капацитетом од 720 особа / сат; двосед ски лифт са капацитетом од 700 особа / сат; једносед са капацитетом од 600 особа / сат. Ски клубови из Крушева организују ски школе за почетнике, са изнајмљивањем комплетне ски опреме. Постоје терени и за професионалне скијаче, а то је стаза која се налази испод жичаре и ски стазе за нордијско трчање.


СКИЈАЊЕ И СНОУБОРДИНГ

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.