Параглајдинг


Параглајдинг у Македонији

Република Македонија је једна од најатрактивнијих параглајдинг локација на свету. Недирнута земља, храна која се памти и пријатан смештај за пилоте. Велелепне планине са неколико врхова преко 2.500 метара и велике долине, са добрим путевима до сваке травнате површине за полетање. Македонија је идеалан избор за љубитеље екстремних спортова, жељних авантура и адреналина.


ПАРАГЛАЈДИНГ

Македонско небо је рај за параглајдинг

Оно што свака млада особа жели је да се пронађе у простору који је окружује. Параглајдинг омогучава то, близина са природом и претварање сна у стварност. Параглајдинг као рекреативно, такмичарски и авантуристички спорт је широко распрострањена широм земље. Када посетите клубове у Скопљу, Прилепу, Маврову ,Крушеву , добичете пуну опрему и професионалне водиче за овај спорт. Македонске планине су погодни за полетање, а долине и равнице омогучавају безбедно и удобно слетање. Ови региони имају невероватне пејсаже , које сигурно вреди видети.


ПАРАГЛАЈДИНГ

Једна од најбољих европских и светских локација за параглајдинг је наш највиши град Крушево. Уникатни временски услови, планински венци и широке долине омогучавају да се постигну најбоље услове за параглајдинг. Најатрактивније је полетиште које се налази на "Мечкин Камен", на надморској висини од 1420 метара, са погледом на исток-североисток , према долини Пелагонија.


ПАРАГЛАЈДИНГ

Небо изнад Македоније је пуно змајева

Захваљујучи Воздухопловном савезу Македоније у нашој земљи одржавају се велика првенства, који Македонију стављају на мапи најтраженијих дестинација за спортисте и љубитеље слободног летења и параглајдинг из Европи и света. То је одлична прилика за промоцију наше земље не само као туристичка, него и као дестинација са одличним условима за слободан лет, посебно за организовање такмичења високог ранга.

ВФМ са својим аеро клубовима има пет (5) спортски аеродрома у Скопљу, Куманову, Штипу, Прилепу и Битољу у чијем оквиру раде воздухопловне школске центре. У пет Аеро клубова врши се обука ракетних и воздухопловних дизајнера, једриличара, падобранца и пилоти моторног авиона. Обука за параглајдинг обавља се у оквиру неколико параглајдинг клубова, чланова Ваздухопловне Федерације.ПАРАГЛАЈДИНГ

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.