Lovni turizam


Lov i lovišta u Makedoniji

Lov i lovišta u Makedoniji karakteriziraju bogate vegetacije i faune, koje pružaju dobre uvjete za držanje divljih životinja i prirodna skloništa. Sva lovišta širom Makedonije imaju čistu vodu koja omogućuje preživljavanje divljih životinja i biljaka. Lov kao sport postaje sve privlačniji u ovoj zemlji.


LOVNI TURIZAM

Regija Nidže

Makedonija ima mnogo područja, a jedno od najpoznatijih je regija Nidže koji se odlikuje bogatom vegetacijom i faunom koji su izvrsni preduvjeti za lov. Vegetacija na području lovišta pruža dobre uvjete za hranjenje divljih životinja i prirodnih skloništa. Skloništa su rezultat različitih tipova šumskih zajednica hrasta i graba, subalpina šuma bukve, bora i jele. U najvišim dijelovima lovišta gdje šumska vegetacija prestaje, postoji niz alpskih travnjačkih zajednica.


LOVNI TURIZAM

Opis regije

Područje, na kojem se proteže lovište zadovoljava ukuse turista i zaljubljenika u prirodu i lov. Jezero Čeben dopunjuje prirodnu ljepotu regije. Kajmakčalanska karanfil (Dianthus kajmaktzaianicus) je južnobalkanski endemisms prisutni na vrhu planine Kajmakčalan Nidže oko 2.500 metara nadmorske visine. To je alpska biljka koja raste na tlo i malo je uspravna. Obrađuje mnoge grane, koje na kraju završavaju cvijećem. U lovištu se redovito susreću srne, divlje svinje, zečevi, jarebice kamena, različite vrste golubova, podleske. Životinje koje nisu zabranjeni lov može vidjeti vuka, lisicu, lasica, bijela kuna, zlatna kuna, tvor, svraka, sokol i drugi.

Povijest regije Nidže

Kajmakčanski vrh ima veliko povijesno značenje za europske narode. Upravo na tom lovištu 1916, vodila se čuvena bitka na Kajmakčalanu tijekom Prvog svjetskog rata. Kao povijesna atrakcija danas, možete posjetiti brojne spomenike, bunkere i grobnice koji su uvjerljivi dokazi o vremenu. Lovište Nidže je atraktivna lokacija za mnoge posjetitelje koji su zainteresirani za lov za turiste zbog svoje bogate povijesti, prirodnih ljepota i životinjskog svijeta.


LOVNI TURIZAM

Lovište Nidže

Jugoistočno od grada Bitole, na području Mariovo, nalazi se lovište krupne divljači - Nidže. Ukupna površina lovišta je 20.286 ha, Lovište, dok 19,694 ha. Prisutnost različitih vrsta šume, biljni i životinjski svijet, pružaju prirodnu zaštitu, što je vrlo važno, posebno u reproduktivnoj dobi.


LOVNI TURIZAM

Na lovištu Nidže mogu se loviti divlje svinje i jelene, ali u nekim dijelovima lovišta i divlji zec. Iako je mala životinja koja se pojavljuje u malom dijelu površine lova na 1.200 metara nadmorske visine. U lovištu se redovito ili povremeno nalazi jazavc, kamena jarebica, različite vrste golubova, šumskiapodleska ... Životinje koje nisu nisu zaštićene od lova može se vidjeti vuk, lisica, lasica, bijela kuna, zlatna kuna, tvor, svraka, sokol i drugi. Lov je stekao povijesnu važnost za vrijeme Prvog svjetskog rata , gdje su se borili više vojnika iz različitih europskih zemalja, na frontalni liniji koji se proteže na područje lovišta. To je ozbiljan dio povijesti mnogih europskih zemalja, a većina od rovova, bunkera i raznih drugih ostataka iz tog vremena, a danas predstavlja važan povijesni i kulturni spomenik.

Lovišta u Makedoniji

U lovištima diljem zemlje postoje male divljači, pernate i dlakave divljači. Vukovi, kune, paprati, lisice, sokolovi, lasice i mnogi drugi pripadaju divljači koja je bez zaštite od lovaca. Mnoga lovišta prolaze kroz dijelove gdje lovci mogu naučiti o kulturi zemlje, religiji i povijesti. Lovišta su atraktivna i puna uzbuđenja svih vrsta.


LOVNI TURIZAM

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.