Aktivnosti


Aktivnosti u prirodi

Sa planinskim područjem koje pokriva 80% svog teritorija, Republika Makedonija nudi jedinstvena iskustva i aktivnosti. Većina se odvija na otvorenom zbog mogućnosti koje nudi priroda.


AKTIVNOST

Potencijal za aktivnosti

U Makedoniji prevladavaju planine i doline, a mnoge rijeke, jezera, jame, kanjoni, klanci ... čak 8% teritorija su planine, dok je 20% nisko zemljište. Najniža nadmorska visina nalazi se u Gevgeliji s 44 metra nadmorske visine, a najviši vrh Korab s 2764 metara nadmorske visine. Iako je kontinentalna država, Makedonija ima 16 planina visine iznad 2000 m i više od 50 jezera. Klimatski uvjeti su povoljni i omogućuju obilazak važnih mjesta tijekom cijele godine.


Zemlja je bogata raznovrsnom florom i faunom. Postoje krajobrazi s prekrasnom vegetacijom, gustom šumom, endemskim biljkama i vrstama rijetkih insekata i životinja, ptica, gmazova, različitih vrsta riba.


AKTIVNOST

Područja djelovanja

Izleti su podijeljeni u tri nevjerojatna područja:

  • Skoplje - ima mnogo pješačkih staza u blizini Skopja, Skopske Crne Gore, Vodna, Kanjona Matka i Karadžice.
  • Šar Planina - Šar Planina ima ukupnu površinu od 1.600 km. 56,25% ovog područja nalazi se u Republici Makedoniji, 43,12% u Srbiji i 0,63% u Albaniji.
  • Mavrovo – Nacionalni park Mavrovo sa svojim krajolicima, jezerima i šumama jedan je od najljepših krajolika u Makedoniji. S površinom od 73.000 ha (hektara), područje Mavrovo je najveći nacionalni park u zemlji. Najviši vrh je Medenica (2.163 m). Otkrijte tajne Makedonije i osjetite tradiciju naših ljudi duž staze kroz prirodu uz strme stijene, guste šume, beskrajne ravnice, grebene, vrhove ...

AKTIVNOST

Aktivnosti u ravnicama

Postoje tri ravnice Sirinić, Vrača i Rudoka. Sustav je dugačak 80 km i širok 10 do 20 km. Planinski masiv nastaje u terariju. Najviši dijelovi planine su zamrznuti ogromnim količinama leda i snijega. U skladu s vodećim europskim enciklopedijama, kompaktne livade na Šar Planini neusporedive su s drugim planinskim područjima u Europi. Najviši vrh Šar Planine je Titov Vr (2.748 m).


AKTIVNOST

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.