Дивокоза

Дивокозата в Македония се среща в скалистите и високи плонински предели, каквито са националните паркове Маврово, Биства, Стогово, Кораб и из цялата Шар Планина. Може да се забилижи групация и до 50 диви кози. През земата се спускат в по-низките предели, а дори навлизат и в горските раьони. Предпочитата недостъпни терени и имат отличен вид, и трябва много да се внимава, за да не ви забележат. Дивокозата пасе рано сутринта и привечер, а през деня си почива в нишите межде скалите или в пещерите с хубава прегледност на околността. 

 

<img 4px="" auto;="" display:="" block;"="" title="gout" data-cke-saved-src="/img/gout.jpg" src="/img/gout.jpg" alt="gout" height="365" width="500">

 

Докато ги ловите или само наблюдавате, имате възможност да се наслаждавате на прекрасните планински пейсажи: покрити със сняг през зимата или, още по.добре, към края на лятото, когато започва ловния сезон и когато по-често може да се срещне и яреца. Той е силно животно, което на тези пространства винаги представлявало символ на генеративната енергия и мощ.

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.