Шопинг


Търговски центрове и пазари

Опитът за пазарене в Македония е разнообразен. От модерни търговски центрове с водещи марки до пазари с традиционни произведения.

Скопие

Старият базар

Един от най-големите пазари на Балканите е старият базар в Скпоие. Въпреки, че се развива и се променя през вековете, той запазва първоначалната си оригинална употреба като място за пазаруване. Старият базар винаги е бил място за пазаруване и контактна зона на християнското и мюсюлманското население, защото то живеело в отделни части на града. Занаятите били неформално разделени между християните и мюсюлманите. Магазините имали същия размер, независимо дали са собственост на мюсюлманин или християнин. Всяка улица била настанена от различни занаяти, а оформлението на магазините било повече или по-малко обединено. Витрините били с дървени капаци, които се отваряли, докато магазинът е отворен и стоките се показвали. Старият базар бил заобиколен от пазари. Различни пазари били поставени на противоположните страни на базара. В стария базар в Скопие съществували и други обекти като хамами (турски бани), ханове (хотели), джамии и няколко църкви. Външните зидове обикновено били заобиколени от магазини, така че пространството да не остане неизползвано.


ШОПИНГ

Бит Пазар, зелен пазар и Буняковец

Най-големият зелен пазар в Скопие. Започва, където базарът свършва и на същото място вече съществува няколкостотин години. Разходката в него може да бъде интересна, тук можете да купите евтини плодове, зеленчуци, салати, сирене, подправки и цветя. Друг добър пазар за посещение е Зеленият пазар (Зелено пазарче) в близост до сградата на Парламента, както и пазарът на Буняковец в близост до Катедралния храм.


ШОПИНГ

Скопие Сити Мол (Skopje City Mall)

Най-големият търговски център в Скопие. Тук можете да намерите всички международни марки. В търговския център има няколко киносалони, както и различни опции, които предлагат развлечения за всички възрасти.


ШОПИНГ

Търговски център Рамстор

Рамстор е търговски център, построен и организиран в американски стил, с красиви магазини, ресторанти, кафенета и киносалон.


ШОПИНГ

ГТЦ – Градски търговски център

Най-големият търговски център в града. Той е построена през 1978 г., според проекта на архитекта Живко Поповски. В него има кафенета, ресторанти, барове, банки, магазини, дори и зала за боулинг, а за разлика от другите центрове за пазаруване се различава по своя стил и строителство, които позволяват по-лесна честота и проветряване.


ШОПИНГ

Супер Веро Център

Друг американски тип търговски център, наскоро построен и част от ВЕРО групацата. Просторен, с огромен супермаркет, няколко ресторанта и кафенета и големи магазини за детски играчки.


ШОПИНГ

ТЦ "Бисер"

Това е търговски център със симпатични кафенета, барове и магазини. Той се намира в скопската община Аеродром. Много млади хора от града идват тук, за да прекарат свободното си време, заради изобилието от кафенета и малки ресторанти.


ШОПИНГ

Капитол Мол

Самият комплекс дава смисъл на жизнения стандарт на гражданите, правейки го атрактивен и градски, с различни търговски марки, супермаркет и зона с ресторанти за бързо хранене, детски център, фитнес клуб, резервация и безплатен паркинг и много други услуги. С внимателно изработени архитектурни детайли и разумни решения, Capitol Mall& Residence е създаден с една идея в главата: да бъде оазис на удобно живеене за неговите жители - активни заети хора, които ценят качеството на околната среда за тях и техните деца.


ШОПИНГ

Тетово

В град Тетово се намира най-известният мол – Палма Мол. В него, както и в други търговски центрове, има друго съдържание, което ще задоволи интересите на всички посетители


ШОПИНГ

Битоля

Битоля е известна с нейния Широк Сокак и широката гама от магазини, които продават от традиционни до съвременни дрехи, бижута, аксесоари.


ШОПИНГ

Охрид

Базарът в Охрид има вековна традиция. В допълнение към традиционния Охридски бисер, който е забележителност на града, има чудесен избор за пазаруване, който е готов да отговори на всички изисквания.


ШОПИНГ

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.