Матка

 

Матка е един от най-впечатлителните и най-раскошните предели Спелеолошкия парк на Матка е един от най-фасцинантните в Европа. Тук се намират около десет пещери, дълги от 20 до 176 метра. Най-впечатлителна е подземната пещера Врело в чиято вътрешност се крият две езера, а е богата и със сталагмити и сталактити. 

 

Matka

 

Между тях най- доминантен е огромният сталагмит във вид на шишарка, който се таложел 2.700 години. Със своито 212 метра дълбочина, в момента Врело е най-дълбоката подвона пещера на Балканите, а втора в Европа.

Дълбочината ѝ все още не е дефинитивно определена, понеже тя все още не е изследвана цялостно. Любителита на екстремни спортове имат възможност да се впуснат в спортско изкачване и алпинизъм или в каяк на диви води. 

 

Matka

 

Точно тук, на пътеката на река Треска, през 1975 година, се проведе Световното първенства в каяк на диви води. Всички, без изключение, може да се насладят и на разходката с лодка из най-старото изкуствено езеро в Македония, а в непосредствена близост има 4 църкви и манастир.

Матка е преплетена с многобрийни пътеки, така че е много лесно да дойдете до желаното място. 

 

Matka

 

Може да се изгубите единствено в мечтите и въздешките, предизвикани във вас от онова, което Матка разпростира пред очите ви.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.