Festivali veror i Ohrit

 

Festivali veror i Ohrit

Arsyeja për ta dashur akoma më shumë qytetin e Ohrit gjatë periudhës së verës është edhe manifestimi më i madh muzikor që mbahet në Maqedoni, i quajtur Vera në Ohër. Ky festival në vitin 2010 shënoi 50 vjetorin e ekzistencës së tij. Tradicionalisht mbahet nga 12 korrik deri 20 gusht dhe përmban një program të pasur artistik.

Ohri, si kryeqytet shpirtëror në Maqedoni, i jep atmosferën e nevojshme magjike kësaj ngjarjeje. Manifestimi ofron program për çdo shije. Koncertet, shfaqjet teatrale, leximet poetike dhe shfaqjet e baletit shkaktojnë interes të madh tek publikun. Deri tani në këtë festival kanë marrë pjesë shumë grupe muzikore dhe teatrale nga e gjithë bota.

 

 

Festivali Veror i Ohrit ka pritur interpretues nga më shumë se 60 vende, dhe deri tani kanë profilizuar shumë emra të rëndësishëm me reputacion të lartë. Me arritjet e veta në festival janë paraqitur dhe shume teatre nga rangu më i lartë në botë. Bukuri të veçantë përmbajtjes së programeve i jep mjedisi magjik i vendeve që zgjidhen si skenë e manifestimeve – oborri i katedrales “Shën Sofia”, Kalaja e Samuelit dhe teatri antik.

Nga viti 1994 Festivali Veror i Ohrit është pjesë e Shoqatës Evropiane të Festivaleve. Ky festival paraqet krenari të madhe dhe përfitim të jashtëzakonshëm kulturor për Maqedoninë, dhe ngjarjet paraqesin pasuri kulturore për çdo vizitor.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.