Noti

 

Noti

Maqedonia ka objekte të tilla hidrografike si burimet, lumenjtë, liqenet. Si rezultat i kësaj ka mundësi për numër të madh të aktiviteteve, sportive, dhe aktiviteteve të kohës së lirë.

 

 

Maratona e notit

Në vitin 1992, me iniciativën e revistës sportive "jump", Maratona e notit në Ohër është themeluar. Çdo vit, në gjysmën e dytë të gushtit, elita e notit në të gjithë botën mbledhen në Ohër, duke filluar nga manastiri i Shën Naumi, ata notojnë përgjatë bregut të liqenit në portin e qytetit, rreth 30 km. Që nga viti 1998 Maratona e Notit e Ohrit ka hyrë në vendin e 12 në Swimming Club Botërore në mbarë botën nën patronazhin e FINA-Shoqata Botërore e notit.

 

 

Zhytje nën ujë

Zhytja nën ujë është shumë popullor në Liqenin e Ohrit. Liqeni i Ohrit ka një drop-off dramatik në ndarjen e tij tektonike, e cila është me vlerë të eksploruar, dhe ka edhe një fshat neolitik këmbalkë të cilat mund të arrihen me leje të posaçme. Në liqenin e Ohrit, i njohur gjithashtu si det i freskët me ujë, tepër tërheqëse si forma endemike të jetës, egziston numër shumtë i vendbanimeve para-historike nënujore ku jetojnë peshq shkëmbor si pjesë nga Gradishte deri te Trpejca.

 

 

 

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.