Dojran

 

Dojrani

Dojrani është qytet i vendosur në në pjesën jug-lindore të Republikës së Maqedonisë në bregun perëndimor të liqenit Dojran, në pjesën jug-lindore të Republikës së Maqedonisë. Sot, ajo është emër kolektiv për dy fshatra që ekzistojnë në territorin e qytetit të shkatërruar: Dojrani ri dhe Dojrani i  vjetërt, e cila përmban edhe rrënojat e vjetra të ndërtimit, sidomos hotelet, vendpushimet dhe restorantet. Dojrani është vend i njohur për stilin shumë të vjetër të peshkimit. Peshkatarët lokalë përdorin zogj (cormorants) për të përzënë peshkun në zonat e fortifikuara përreth kasollet e peshkimit në ujë.

 

 

Gjërat për ti vizituar në Dojran

 

Plazhin e Liqenit të Dojranit,
Kisha Shën Ilija,
Banjë turke,
Manastiri dhe Kisha e Shën Marija Magdalena.

 

 

Gjëra për të bërë në Dojran

 

not,
 
Peshkimi,
 
kumari,
 
ngrënija e peshkut të freskët,
 
Shikimi i peshkatarëve në punë,
 
Sporte dhe qendra rekreative,
 
Gjuetia.

 

 
 
 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.