Ujku

 

Ujku

Thonë, kur vrapon pas ujkut është sikur të vraposh pas hijes, si të ndjekësh rezet e rralla të dritës në errësirë. Pikërisht për këtë arsye kjo kafshë përbën sfidë të vërtetë për gjuetarët dhe është shumë e vështirë për tu kapur. Në Maqedoni më shumë gjendet në pjesët malore dhe blegtorale të Korabit, Stogovo dhe Bistra, në pejsazhe të mrekullueshme malore. Është i përhapur gjatë gjithë vitit, pothuajse në të gjitha bazat Maqedonase të gjuetisë, ndërsa numri i tij ndryshon.

Përshtatshmëria për gjuetarët është fakti se në Maqedoni ujku përfaqëson kafshë të egër dhe të dëmshme dhe prandaj lejohet të gjuhet, por edhe trofetë zakonisht janë më të mira në krahasim me ato të vendeve të tjera Evropiane. Ejani dhe testojeni instiktin tuaj në pyjet malore të egra të Maqedonisë. Ujku po ju pret...

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.