Dhia e egër

 

Dhia e egër

Dhia e egër në Maqedoni gjendet në rajone shkëmbore dhe të larta malore, siç janë Parku Nacional i Mavrovës, Bistrës, Stogovos, Korabit dhe në Malin e Sharit.  Mund të vihen re edhe grupe prej 50 dhi të egra. Gjatë dimrit zbresin në vendet më të ulëta dhe hyjnë në zonat pyjore. Zgjedhin terene të paaritshme dhe kanë shikim të shkëlqyer, ndaj duhet të jeni shumë të kujsdesshëm që të mos viheni re. Dhia e egër del për kullotë herët në mëngjes dhe në mbrëmje, ndërsa gjatë ditës pushon në guva shkëmbore apo shpella me dukshmëri të mirë drejt mjedisit.

Kur i gjuani apo thjesht i  vëzhgoni, mund të kënaqeni në terenet e shkëlqyera malore: në dimër apo, edhe më mirë, gjatë fundit të verës, kur fillon sezoni i gjuetisë dhe kur më shpesh mund ta gjeni edhe cjapin, kafsha e fuqishme e cila gjithmonë në këto rajone ka përfaqësuar një simbol i fuqisë dhe forcës gjeneruese.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.