Кокино е 4-то на листата на најстари мегалитски опсерватории во светот?

 

 

Според НАСА, Кокино е 4-то на листата на најстари мегалитски опсерватории на целиот свет, веднаш по Абу Симбел во Египет, Стоунхенџ во Велика Британија и Ангкор Ват во Камбоџа.

Помалку позната е Цоцев Камен во близина на Кокино, 4 милиони години стара и посовремена од Кокино.

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.