Прошетка низ градот на светлината

 

Прошетка низ градот на светлината

Македонија – најзначајната земја крстосница во срцето на Балканскиот полуостров е сè уште неоткриена и мистична земја која гостопримливо ги дочекува сите патници кои сакаат да ги откријат нејзините тајни. Низ вековите, Македонија има зачувано богатство од природни убавини, традиционални вредности и различни култури. Во југозападниот дел на земјата се наоѓа градот Охрид - еден од најстарите и најавтентични градови на Балканскиот полуостров. Неговото античко име е Лихнид што значи – „град на светлината“. Охрид е колевка на православната духовност, па токму затоа е наречен словенскиот Ерусалим.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.