Прошетка низ живиот музеј

 

Прошетка низ живиот музеј - Крушево

Дали некогаш сте се запрашале кој е највисокиот град на Балканот? Со поставеност на околу 1.350 метри надморска височина, Крушево гордо ја носи оваа титула. Сместен во централна Македонија, со население од околу 5.000 жители, овој мал град е посебен по многу работи, но најмногу по уникатната архитектура која е целосно во духот на македонската традиција. Формиран со куќи од збиен тип со амфитеатрална поставеност и тесни улици, познат по најзначајното македонско востание против Отоманската Империја, овој мирен и тивок планински град, неколкупати годишно е центар на културните и спортски збиднувања.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.