Козјак Езеро

 

Најголемото вештачко езеро е Козјак езерото од Треска реката. Лоцирано е во Западниот дел од државата близу општина Македонски Брод, 30км од Скопје.

 

 

 

 

 

Езерото Козјак е 32км долг и има максимална длабочина од 130 метри.

 

Kozjak

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.