Крап

Крапот живее во потопли, бавно проточни или непроточни води, претежно во долните текови на реките, а се среќава и во езерата. Краповите се сештојади, а храната ја собираат риејќи по дното.

Искусните рибари знаат дека фаќањето крап е предизвик и не е лесна задача, затоа што крапот навистина треба да се надмудри.

 

 

 

 

 

 

 

 

Крапот е доста честа риба во Македонија. Се среќава во дебарско, на Козјак, на Глобочинца, во Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро, а исто така и на Вардар, на течението по Велес. Во Мавровско Езеро се сретнува и крап со тежина до 17 килограми, а во Дебарското Езеро дури до 50 килограми.

Дојдете да ловите риба во Македонија и откријте каде се крие вистинското богатство: почуствувајте го спокојот на магичните изгрејсоца крај водите и дозволете им да ве заблеснат со убавината на својој микро свет.

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.