Селата в Македония

Македония е страна на уханията. Селата в Македония все още са запазили автентичното ухание на недокосната природа, на гори богати с плодове и на падини и долини, които приличат на простряни килими от шарени цветя е билки. Аромата на прясно изваденото сирене или на киселото млеко, мирисът на традиционалната кухня, аромата на домашното вино или чая от лековити билки, уханието на букетите полски цветя, се преливат и стоплят душата ви, успокояват ви и връщат в едно далечно и по-едноставно време.

Посещението на някое село, низависимо дали това ще бъде на лято или на зима, ще ви даде възможност за кратко да доживеете идиличния живот и да забравите за бучното и сътресително ежедневие. Поне за миг ще можете да се предадете на ритъма на традиционалния начин на живеене, да се отпуснете в селския амбиент, да се възхищавате на чистата природа и на прекрасните пейсажи, дълбоко вдъхвайки чистия и свеж въздух, наслаждавайки се на бистрата планинска вода. 

В Македония има приблизително 1.600 села и рурални области. Тахните жители са винаги гостолюбиви, а храната която се консумира е традиционално подготвена от екологично чисти продукти. В околностите на македонските села има възможности за прекрасни разходки и за планинарство, а понякъде и за посещение на значителни историческо-културни паметници, манастири или неолитни находища.

Въпреки, че всяко село има своя характеристична културна особенаст, всички са заобиколенС с живописни песажи, чиста околност и приятен климат. Стените на македонските традиционални селски къщи най-чисто са строени от камъни, които се лепят със земя, а най-голямата стая е допълнена с чардак. Трябва обезателно да ги видите домашните ръкоделия или да се запознаете с някой стар, забравен селски занаят или обичай, а може би ще пожелаете да зготвите някое селско ястие или да участвате в характеристичното низане на пиперки. Просто, едновременно може да доловите живота в селския амбиент и да се отпуснете в удобността на селските къщи и обичаи.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.