Радожда

 

Впериферната югозападна част на Македония векува рибарското село Радожда, което се характеризира с питомно спокойствие, мирен живот и кротки жители. Това прекрасно село с дълга история и с богат духовен живот, е като създадено за приятни мигове и за цялостно релаксиране.

Единствено нужно е да се предадете на звуците на природата и на ленивите вълни на Охридското езеро, покрай което се простира Радожда. Разположено в подножието на скалист гребен, селото се характеризира с няколко културни и природни ценности, а на наговата територия се намират 7 свети храмове. 

 

radozda

 

 

В стените, до самия вход в селото, се намира пещерната църква посветена на Св. Арахстратиг Михаил.

Пребиваването в селото ще ви отвори апетит, особенно след като пробате гурмански приготвената риба. Щом влезнете и впиете хубоста на Радожда, в която изгревите и залезите на слънцето имат необикновен цвят и единствено доживяване - наслаждавайте се на спокойствието. Във вас ще се роди необикновенно чувство на интимност, и без съмнение ще пожелаете да запазите селото само за себе си, като тайна, която дълго ще продължи да живее във вашите спомени и към която често ще се връщате, па макар и само поради незаменимия поглед към тюркоазно-синьото езеро.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.