Кръклино

 

Взападната част на Пелагония, на 5 км от Битола, се намира село Крклино. На изток се простира равнинното селско землище , а на запад от селото се издига Облаковската планина.

Ако сте любител на яздене, може да посетите хиподрума на селото, където има ергела с расни коне. Този комплекс предлага добри условия за яхане в природата. 

 

krklino

 

 

Кръклино е единствено село в Македония, което има „автосалон“- збирка на репарирани коли и мотоциклети. Става дума за Авто-етно музей, който е двуетажен. На първия етаж са сместени няколко автомобила- олдтаймери и модели на мотоциклети.

Най-старият автомобил е Ситроен от 1925 година. На втория етаж на музия се намират няколко помещения: селска, градска, еврейска стая и антикварница, в която маже да видипе предмети от миналото, мебел от ежедневието, след това оръжия, като на пример австрийска кратка пушка, сабли или ножеве, но и музикални инструменти, а между тях оргула стара над 200 години, както и битолски народни носии.

Авто-етно музеят е уникално място с раритетно богатство в традиционален рурален амбиент – рядък контраст , който трябва да видите.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.