Полска яребица

Полската яребица населява регионите с умерен климат, а по-рядко може да се намери и на по-високи места. Характеристична е със пепеливия си цвят с по-тъмни и по-свитли петна и черти. На стомаха има по-голямо тъмно-кафяво петно във вид на подкова, ноето е по-изтъкнато при мъжките. В Македония е от особен интерес, когато става дума за лова им, а се среща на всички ловни терени за дребен дивеч, най-много по средното и долно течение на река Вардар, както и в кумановския, светиниколския и пелагонйския ловен регион. Особенно хубава е яребицата- каменарка. Горната част на телото и главате ѝ имат изразено пепелив цвят, а от долната страна на тялото преобладава белия цвят с черни шарки. Живее в малки ята. 

<img 4px="" auto;="" display:="" block;"="" title="Gray Partridge" data-cke-saved-src="/img/Gray Partridge inhabits.jpg" src="/img/Gray Partridge inhabits.jpg" alt="Gray Partridge" height="360" width="500">

 

The Rock Partridge is extremely beautiful. The upper part of the body and the head have distinctive ash-lНай-често пребивава на скалисте предели и на места със слаба вегетация. От подобните птици се различава по острите и бучни звуци. В Македония се среща на по-високите места, особенно където е развито животновъдството защото следи стадата, а най- много се намира в Мариово. Особенно хубави ловни терени за каменарки има на Шар Планина, Суха Гора, Бистра е Стогово. Ловът на тази птица е извънредно атрактивен, а ловния сезон се съвпада с този на заяка.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.