Колешинския водопад

 

 

Разположен в недрата на планината Беласица, в близост на с. Колешино, в долното течение на река Баба, се намира един от най-големите водопади в Македония – Колешинския водопад. Той е тектонски, създаден между гранитни камъни. Неговата височина е 15 метра, а широчината 6 метра. Водопадът е закътан между яворова шума и каменни гребени. На около 100 метра от него се намират още няколко по-малки водопада.

Смоларският водопад е скрит между столетни букови дървета над селото Смоларе, по долното течение на река Ломница, позната и като Смоларска река. Това е единственият постоянен водопад в Македония. Пътят до него минава през няколко села, които са запазили руралната традиция, а с изкачването ви към водопадите, пред очите ви се открива прекрасна гледка към Стумичката котлина.

 

 

 

Той представлява геоморфологична, геологична и хидрологична необикновеннот. Планинската пътека, която води до водопада, е прекрасна възможност да се наслаждавате на чудесната природна красота около вас.

Ако сте обучен любител на екстремни спортове, какъвто е каньонския спорт, тогава, с необходимото алпинисточеско оборудване, може да го зграбите предизвикателството и да се спуснете по дължината на водопада. Адреналинът ви обезателно ще се покачи.

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.