Маврово

 

В националният парк Маврово всяко годишно време има своя приказност, защото тази дестинация е съвършенна и за лятния и за зимния период. Площа на парка възлиза на 73.088 хектара. Той е богат с няколко ендемични вида растения, както и с 82 защитени животински вида.

В Маврово се намира и езерото Локув, глациално езеро намиращо се на най-малка надморска височина в Македония. Живописният каньон на прекрасната река Радика дава необикновенна хубост на парка. Многобройните клисури, стръмнини, скали с различни форми и водопади са нарисували разнообразния и специфичен релеф на Маврово

 

Mavrovo

 

 

Защитен знак на региона е и потопената в Мавровския язовир църква „Св. Никола“. С всяка плима, водите на езерото я покриват до покрива. Язовирът пък, е гостоприемен за посетителите в продължение на цялата година – лятото за къпане, а зимата, когато замръзне, за кънкьорство.

 

 Mavrovo

 

Мавровската зима е вълшибна. Тогава може да посетите снежния град Бунец или да се упътите към зимните терени. Прекрасните снежни пътеки на планината Бистра ще събудят спортиста във вас, а тук имате възможност и за нощно скиорство. Щом веднъж посетите Маврово, то просто ще се всели във вашето сърце, като приказка.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.