Беровско Езеро

 

Впериферният източен регион ва Македония, в Малешевията, природата нарисувала идилична картина, коята трябва да се види и доживее. Питомните и кротки пейсажи на Малешевските Планини са еднакво прекрасни във всички годишни времена и предизвикват въодушевление независимо от това, дали ще ги посетите когато са побелели от сняг или когато пролетния вятър разнася мириса на планински чай. 

 

Berovo

 

Бисерът на Малешевските Планини е Беровското Езеро. Това изкуствено езеро се протяга покрай извишени борови стъбла. Сместено е до село Ратево, на 6 км от град Берово, на 1.000 метра надморска височина. Околността на язовира изобилства с прекрасни терени за излети, рекреация и спорт. През май може да се възхищавате на разцъфналите борове, а в юли и август да се изкъпете в язовирнита води. Съществуват пет пешеходни пътеки, по някои от тях може да тръгнете с велосипед. 

 

Berovo

 

Трансверсалната пътека, която свързва най-южната с най-северната част на Малешевията, с дължина 45 км и висинска разлика от 730 метра, е предизвикателство и за най-големите ентусиясти. Елате в околноста на Беровското Езеро и ще се уверите, че такава чистотата и колоритност на природата, такова богатство на диви плдове и билки, до сега не сте виждали. Ако имате възможност, искачете се и до кошарата Клепало (1.350 м. надморска височина), за да си починете и да пробате вкусните традиционални ястия, еко-продукти и някои от автентичните малешевски специалитети.

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.