Охридския маратон

 

 

В сяко лято, любителите на водните спортове и гостите които провеждат почивката си на охридския бряг, с удоволствие се събират около езерото в Охрид и в Струга, за да бъдат свидетели на невероятната издържливост и умение на най-добрите плувци-маратонци, дошли от целия свят зада се надпреварват във водите на езерото в рамките на Охридския маратон. 

 

 

 

Тази най-голяма спортна манифестация в Македония, всяка година има силна конкуринция и в мъжка и в женска категории. Най- успешните трима в двете категории се награждават със съодветен медал и парична награда.Първото маратонско напреварване на релацията Горица – Охрид на разтояние 2.5 километра, е организирано през 1954 година, а първия истински маратон се провел през 1962 година на пътеката Пещани-Струга-Охрид с дължина на релацията 36 км. От 1992 година Охридския маратон се провежда годишно, а от 1998 година това състезание на открити води става част от програмата на Международната плувна федерация - ФИНА.Пътеката „Климе Савин“, която маратонците трябва да преплуват, е дълга 30 километри, започва от манастира „Св. Наум“, а завършва при пристанището в Охрид. 

 

 

Елате на прекрасното Охридско езеро за да дадете поддръжката си на тези състезатели, и се предайте на почивката си в прекрасния лятен амбиент на Охрид, покрай плажа или в някоя лодка във водите на езерото.

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.