Сладко Закриване

 

Сладко Закриване

 

Не съществува посъодветен начин да се завърши Един от тях е сладкото или мармелада, с които, според стария обичай, се почерпват гостите при пристигането им в дома.

Правят се разни сладка  от ягоди, малини, кайсии и горски плодове, а особенно характеристично е сладкото от диви смокини, което най-много се прави в югозападната част на Македония и има голама репутация. Македонският мед е естествен и екологически чист, а поради недокоснатите ливади има особен вкус. Медът се използва в македонската кухня като прелив и додатък в други сладкиши, а с него се прелива и печената тиква. 

 

 

 

 

Характеристичен стар десерт в Македония е маджунът, който се получава от гроздов сок. Той има оригинален вкус и арома, както и благотворно действие на здравето. В миналото сладкишите се приготвяли изключително с този маджун. 

Други десерти, които обезателно трябва да пробате са специалитетите – тиквеник и паста от мак. Почти не съществува къща, в която домакините няма да ви почерпат с някои сладкиш, който се прави генерации наред и то само с цел да могат на край да ви засладят душата с вкусен домашен десерт.

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.