Cирене Усещания

 

Cирене Усещания

М акедония изобилства с екологично чисти пасища, а именно специфичната флора на пасищата е онова, което дава особен вкус и арома на сиренето и кашкавала, произвеждащи се на тази територия. Векове назад, важна част на традиционалната изхрана в Македония е сиренето.

То е бяло, подобно на фета-сиренето, а може да се направи от овчо, кравьо или козьо мляко. По отношение на кашкавала, най- известен е онзи, който се произвежда в Галичник и Лазарополе. По своята уникалност се изтъкват сиренетата от три региона – Маврово, Берово и Галичник.

Тези сиренета представляват рядкост и са национален белег на Македония. Тяхното качество се дължи на природния амбиент и здравата околна среда в които се произвеждат. 

 

 

 

 

Мавровското набито сирене, малешевските млечни специалитети и галичкото овчо сирене са неизбежна част на македонската трапеза и никой не останал равнодушен към тях. Те се отличават със специфичен и върхунски вкус и особенна арома.

Сиренетата умеят да ги направат само квалифицирани майстори, които съхраняват вековните рецепти на все още недостижния традиционален начин на изработка. След като пробате сиренетата и кашкавалите – ще почувствате вкуса на планината и на вечната зеленина, но и на традицията, изчерпателността и тайната, пренасяни от изкусните майстори, от коляно на коляно.

 

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.