Шопинг

 

ШОПИНГ ЦЕНТРИ И ПАЗАРИ

 

Старата чаршия

Въпреки, че някои части на Старата Чаршия, са били инищожени, за да се направят улици и паркинзи, тя все още е една от най-голямите на Балканите. Същата се е развивала и претърпявала промяни в продължение на вековете, но всепак, е запазила нейното оргинално предназначение, къто място за шопинг.

Старата чаршия, никога не е била ползвана за живеене, всъщност от винаги е била пространство за шопинг и контактна зона на християнското и мюсюлманското население, понеже те са живяли в отделни части на града. Тя е мрежа / структура от много улици, изпълнени с много магазинчета. Докъто занаятите, били разделени между християните и между мюсюлманите.

Магазините, които са ги ползвали, всичките са имали една и съща големина, без разлика, дали същите са били в собственост на мюсюлманин или християнин. Всяка уличка е била домакин на различни занаяти, а всичките магазини, от един занаят, се намирали на една уличка (например, златарна уличка, обущарска, керамична, шиваческа улица и т.н.).

Магазините ги затваряли с дървени капаци, които ги спускали, докъто магазина бил отворен, и стоката била представена в тях. Старата чаршия, била обкръжена с пазари.

Водела се е грижа за хигиената, и различни пазари били оформени в противоположните страни на чаршията (например гастрономският пазар се намирал на противоположната страна от пазаря за животни; пазаря за мляко, млечни продукти и мед, се намирал на противоположната страна от пазаря за дърва и подобно).

Покрай магазините, в Старата чаршия съществували и други обекти, къто хамами (турски бани), ханове (хотели), джамии и няколко черкви.

Външните стени обикновенно били обкръжени с магазини, за да не остане пространството неизползвано. Дори и днес, е трудно да се открие нещо от този обект.

 

 

Бит пазар

Най-голямият зелен пазар в Скопие. Започва, където завършва чаршията, а на същото място, съществува вече няколко стотици години.

Разходката през него, може да бъде забавляваща, тук е възможно да се снабдите с евтини плодове, зеленчуци, салати, сирене, подправки и цветя.Още един добър пазар за посещение, е Зеленият пазар (Зелено пазарче) в близкост на зградата на Народното Събрание (Парламента), също така и пазаря Буняковец, в близкост на Съборният храм.

 

Скопие Сити Мол (Skopje City Mall)

Най-голямият търговски център в Скопие. Тук, можете да намерите всичките международни брендове, каквито са Зара (Zara), Манго (Mango), Спрингфилд (Springfield), Пул&Бер (Pull&Bear), Бершка (Bershka), Нюйоркер (New Yorker), парфюмерията ДМ (DМ) и супермаркета Карфур (Carrefour).

В шопинг центъра, се намират и няколко Синеплекс (Cineplexx) кино зали, и зала за кеглане.

 

Шопинг център Рамстор

Рамстор (Рамсторе), е шопинг център, построен и организиран в американски стил, с хубави магазини, ресторанти, кафенета и кино зали.

 

ГТЦ - Градски търговски център

Най-голямият шопинг център в града. Построен е през 1970 година, според проекта на архитекта Живко Поповски. В него има кафенета, ресторанти, барове, банки, магазини, а дори и зала за кеглане.

 

Супер Веро Център

На булеварда Кузман Йосифовски - Питу, се намира още един шопинг център от американски вид, неотдавна построен, и е част  от ВЕРО групацията.

Много е пространствен, с огромен супермаркет, няколко ресторанти и кафенета, огромен магазин на бренда “Джамбо (Jumbo)” (пазаруване с предназначение), и всичките видове на малки магазини за облекло, аксесоари, Т-Мобиле / Т-Хоме, ONE и VIP салони и подобни. Разполага с добро пространство за паркиране.

 

 

ТЦ “Бисер”

 

Това е по-нов шопинг център, със симпатични кафенета, барове и магазини. Намира се в скопската община Аеродром. Много млади хора от града, пристигат тук, за да прекарат свободното си време.

Има магазини за мобилни телефони, електроника, облекло и банки, а на противоположната страна на улицата, има и супермаркет.

 

 

ТЦ “Буняковец”

 

Това е един от ония шопинг центрове, където всеки ще намери нещо да си купи.  

Намира се на една от най-фреквентните за движение улици в Скопие, а включва голямо число на магазини и бутици.

 

 

Сити Галери (City Gallery)

 

Нов шопинг център в Скопие, с множество магазини, с качественно и модерно облекло.

 

 

Капитол  Мол (Capitol Mall)

Жилищният комплекс “Capitol Residance”, е същественната част на бизнисът с повече предназначения - жилищен комплекс Capitol Mall&Residence, който се намира в сърцето на община Аеродром в Скопие.

С построяването на Capitol Mall&Residence, се увеличи стойността на околните пространства и места за живеене, а заради нейната повърхност, укрепна капацитета на търговията и бизнисът, и във всеки случай, доведе до увеличаване на предлагането на услуги и конкуренцията на пазаря.

Самият комплекс, предоставя значение на жизненният стандард на гражданите, което го прави впечатляващ и благоустройствен, с различни търговски марки, супермаркет, и зона с ресторанти за бърза храна, детски център, фитнес клуб, с резервация и свободно пространство за паркиране, и много други услуги. Едноставно казано: Capitol Mall&Residence, донесе един нов стил на живот в Скопие и в Македония.

 

Дизайна на апартаментите, отразява добре известното качество на строителство на инвеститорът City Plaza Company, със внимателно разработени архитектонски  детайли и рационални решения.

 

Capitol Mall&Residence, е креиран с една идея в главата: да бъде оаза на удобно живеене за неговите живеещи - активно работещи хора, които ценят качеството на околната среда за тях и за тяхните деца.

 

 

Шопинг център РЕМ Тетово

 

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.