Плуване

Плувен маратон

 

През 1992 година, на инициятива на спортното ревю “Скок”, беше отново обновен Охридският Маратон.Всяка година, през втората полвина на месец август, световният плувен елит, се събира в Охрид, и стартирайки от манастира Свети Наум, те плуват в продЪлжение на езерният бряг до градското пристанище, пътека от приблизително 30 км. От 1998 година Охридският маратон се присъедини към Световния плувен клуб на 12 маратони, които се провеждат навсякЪде по света под покровителството на ФИНА - Световна плувна асоциация.

 

Подводно гмуркане

 

Гмуркането за водолазите,е много популярно в Охридското Езеро. Охридското Езеро е с огромен страничен наклон на тектонската си почва, което си заслужава да се проучва; също така съществува неолитско наколно селище, което е възможно да се посети, изключително със специално разрешение.

Охридското Езеро, също така е известно и къто сладководно море, притежава многобройни забележителни ендемски форми на живот, какъвто е е охридският топчест сюнгер, който вирее на дълбочина от 35 метра, привлекателно за водолазите, където се намират и многобройни подводни праисторически селища и риби в скалистите части на Градище до Търпеьца.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.