Планинарство

 

 

Планинарство

 

С планинска повърхносст, която покрива 80% от нейната територия, Република Македония е дестинация за планинарство с голям потенциал! Пътуванията ни, са разпределени в три невероятни области:

 

Скопие - разполага с изобилие на пешеходни пътеки в околността на Скопие, на планините Скопска Черна Гора, Водно, каньона Матка и Караджица.

 

Шар Планина - Шар Планина е с обща повърхност, възлизаща на 1,600 km. 56,25% от тази повърхност се намира в Република Македония, 43,12% в Сърбия и 0,63% в Албания. Съществуват три равнини Сириник, Врача и Рудока. Системата е 80 km дълга и 10-20 km широка. Планинският масив е оформен в терциера. Най-горните части на планините са замръзнали с огромно количество лед и сняг. Според водещите европейски инциклопедии, компактните тревисти повърхности на Шар Планина са несравняващи с който и да е било планински венец в Европа. Най-високият връх на Шар планина е Титов Връх (2,748 m).

 

Маврово - Националният  парк “Маврово” с пейсажите си, с езерата и с горите си, е един от най-красивите предели в Македония. С повърхност от 73,000 На (хектара), мавровският  район, е най-голямият национален парк в страната. Най-високият връх е планината Меденица (2,163 m). 

 

 

 

Тук, прочетете повече за пътеките в Македония

 

Най-добри планински пътеки в Македония

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.