Shpella Pesna ka hyrjen më të madhe në Ballkan?

Enigma për hyrjen - Sipas speleologëve Pesna ka hyrje më të madhe në Ballkan - 30 metra lartësi. Sipas "trashëgimisë natyrore", hyrja ka dimensione të rëndësishme: 16.8 X52, 4 m.
 
Disa qindra metra nga shpella shkon Treska River, ideale për peshkimin dhe pikniqe. Gjithashtu ka një pellg për peshq në motel Pesna.

 

 

Shpella është afër fshatit Makedonski Brod. Nëse ju merrni rrugën nga Prilepi në Kërçovë, merr kthesën për në fshatin Modriste, pak para Makedonski Brod.
 
Ajo ka qenë përdorur si një strehë në kohë lufte dhe krize. Ka qasje të lehtë dhe është e hapur për vizitorët. Legjenda thotë që kjo kala dikur ishte shtëpia e Pesna-s, motrës së Mbretit Markos (1335- 1395).

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.