Krusheva

 

Krushevo

Krusheva është qyteti më i lartë në Maqedoni, i vendosur në malin Buseva, mbi 1350 metra mbi nivelin e detit, i rrethuar nga ahu dhe pishe pyje dhe majat malore.
Për shkak të specifikave të favorshme historike, kulturore, klimatike dhe gjeografike ajo është konsideruar si një qendër turistike me shumë objekte turistike sidomos si qendër turistike dimërore. Ajo është e plotë me shtëpi të vjetra dhe të fundit të ndërtuara në stilin e arkitekturës së vjetër të Maqedonisë.
Krusheva historike ishte një qendër e Ilindenit-Kryengritjes së Maqedonisë. Sot festimet kryesore të festës Kombëtare për 2 gusht mbahen këtu.
 
 

Gjërat për të vizituar në Krushevë

 
Muzeu i Kryengritja e Ilindenit
 
Meçkin Kamen
 
Tose Proeski - Shtëpia përkujtimore
 
Nikola Martinovski - Galeria
 
Shën Nikolla - Kisha
 
Kisha - Shën Jovan

 

 

Gjërat për të bërë në Krushevë

ski
paragliding
gjueti
hiking
Biçiklizëm Malor
Ecje nëpër pazarin e vjetër dhe për të marrë ndonjë gjë Arkitekturor
 

 

 

 

 

 

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.