Krushevë

 

Krusheva

 

Krusheva është qyteti më i lartë në Maqedoni, i vendosur në malin Busevë, mbi 1350 metra mbi nivelin e detit, i rrethuar nga pyjet e ahut dhe pishes dhe majat malore. Për shkak të specifikave të favorshme historike, kulturore, klimatike dhe gjeografike ajo është konsideruar si një qendër turistike me shumë objekte turistike sidomos si qendër turistike dimërore. Ajo është e përplotë me shtëpi të vjetra dhe ndërtime më të fundit në stilin e arkitekturës së vjetër të Maqedonisë.
Krusheva historike ishte një qendër e Kryengritjes së Ilindenit së Maqedonisë. Sot këtu mbahen festimet kryesore të festës kombëtare më 2 gusht.

 

Gjërat për tu vizituar
 
 
 
Muzeu i Kryengritjes së Ilindenit
 
Meçkin Kamen
 
Tose Proeski ,,Shtëpia përkujtimore"
 
Galeria ,,Nikola Martinovski Galeria"
 
Kisha ,,Shën Nikolla''
 
Kisha ,,Shën Jovan''

 

 

Gjëra për të bërë:
 
skijim
 
paraglajding
 
gjueti
 
Ngjitje
 
Biçiklizëm Malor
 
Shëtitje nëpër pazarin e vjetër dhe për të marrë ndonjë gjë Arkitekturore

 

 

 

Click here to see Accomodation in Krushevo

Click here for Krushevo city tours

Click here to see the list of Krushevo Tourist Guides

 

 

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.