Festivali i etno qytetit

 

Festivali i etno qytetit

Festivali "Etno - Qyteti I Krushevës" është një nga vendet më tërheqëse turistike të Maqedonisë. Ajo mbahet çdo verë në korrik-gusht, në festimin e traditave dhe zakoneve të Krushevës. Festivali "Etno - Qyteti I Krushevës" mbahet për 10 ditë çdo verë dhe në mënyrë të përpiktë ruajnë zakonet dhe traditat e vjetra nga vendasit e Krushevës.

Në mesin e verës, kjo ngjarje unike përfshin qindra pjesëmarrësve të veshur me kostume tradicionale si kryengritës dhe osmanlij, marshojnë rreth Krushevës, në përkujtim të përvjetorit të kryengritjes së Ilindenit që u mbajt më 2 gusht, 1903. Përveç ngjarjeve kryesore, ka edhe ngjarje të tjera që ndodhin në të njëjtën kohë, gjatë këtij festivali të veçantë, të tilla si: ekspozita të artit, koncerte dhe shfaqje të tjera kulturore dhe sportive.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.