Netët e Operës në Maj

 

Netët e Operës në Maj

Kur në Shkup përmendet muaji maj, njerëzit menjëherëe lidhin me Netët e Operës Në Maj. Ky festival i muzikës klasike tradicionalisht mbahet në ditët e muajit maj dhe mbledh në një vend të gjithë dashamirësit e operës.

Publiku kënaqet me shfaqjet e mrekullueshme të këngëtarëve të operës së mirënjohur Maqedonase dhe botërore, të dirigjentëve, regjizorëve dhe koreografëve. Hapja e parë e Netëve të Operës në Maj (9 maj 1972) u pasua me shfaqjen e operës “Mreti Samuel” e kompozitorit Kiril i Maqedonisë, nga ana e orkestrit dhe ansamblit të operës të teatrit kombëtar të Maqedonisë.

 

 

Gjatë viteve, Netët e Operës në Maj u bënë Festivali Ndërkombëtar i Operës. Deri tani, në kuadër të festivalit, janë mbajtur mbi 280 ngjarje, me mbi 1200 pjesëmarrës nga më shumë se 20 vende.

Pranvera në Shkup është e mrekullueshme, maji është një nga muajt më të bukur në qytet – nëse jeni dashamirës i muzikës së bukur dhe nëse vlerësoni tonin e rafinuar të operës, atëherë lejoni notat t’ju zhvendosin në një tjetër kohë.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.