Festivali filmik '' Vëllezërit Manaki ''

 

Festivali filmik '' Vëllezërit Manaki ''

Festivali Ndërkombëtar i Filmit “Vëllezërit Manaki” çdo vit mbahet në Manastir, në qytetin në të cilin në vitin 1905 u shpërngulën vëllezërit Janaki dhe Milton Manaki – xhiruesit e parë të filmit në Ballkan. Janaki blevi kamerë filmi nga Londra, e prodhuar nga kompania „Charles Urban Trading“, e cila ka qenë mostra e 300 e serisë BIOSCOPE.

Kinematogragia në Ballkan filloi pikërisht me atë Kamerë 300, dhe pikërisht kështu quhet çmimi kryesor i këtij festivali filmik. Filmat nga produksioni më i ri botëror që janë pjesë e këtij programi tërheqës, konkurojnë për Kamerën 300 e Artë, e Argjendtë dhe e Bronzit, e cila i jepet drejtorit më të mirë të fotografisë. 

 

 

Përveç konkurimit zyrtar, festivali përmban program për një film të shkurtër dhe organizohen punëtori, seminare, tryeza të rrumbullakëta dhe ekspozita.

Festivali jep edhe çmim për Vepër Jetësore. Nëse jeni profesionist filmi apo vetëm një adhurues i filmit, pa dyshim që do të kënaqeni në programin e këtij festivali filmik të elitës në Manastir.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.