Muzeu i luftës maqedonase

 

Muzeu i luftës maqedonase

Muzeu i luftës maqedonase është muze I specializuar me një qëllim për të paraqitur fillimisht traditat historike, kulturore dhe revolucionare të Maqedonisë dhe popullit maqedonas në shekujt e tyre në luftën për formimin e shtetit të tyre kombëtar në Ballkan. Muzeu hapi dyert e saj në shtator 08, 2011, kur qytetarët e Maqedonisë festonin 20 vjetorin e pavarësisë së Republikës së Maqedonisë. Deklarata e Pavarësisë së Republikës së Maqedonisë ka pozitë qendrore në sallën e muzeut.

 

 

Ajo është vendosur në ditën e hapjes së muzeut. Që atëherë, Muzeu i luftës maqedonase është një nga institucionet më të vizituara në Shkup me mbi 100.000 vizitorë, delegacione të huaja zyrtarej, diplomatë dhe figura të tjera publike. Me fjalë të tjera, Muzeu i luftës maqedonase po bëhet dhomë e miqve të Maqedonisë.

 

Informata të nevojshme:

Orari i punës: E martë-e diel 10, 00-18, 00 mbyllur të hënën

Tarifa e hyrjes: 300 denarë

Udhëzime në muze: Anglisht, Maqedonisht

Informacione të rëndësishme:

Adresë: 11 1 mars pf211, 1000 Shkup, Republika e Maqedonisë

Telefon: +389 2 3256667 dhe 3256668

Email: [email protected]

Webfaqja e internetit: www.mmb.org.mk

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.