Ujëvara e Smollarit

 

Ujëvara e Smollarit

Ujëvara e Smollarit është fshehur midis pemëve njëqind vjeçare të ahut mbi fshatin Smollare, pas rrjedhës së gjatë të lumit Lomnica, e njohur edhe si Lumi i Smollarës. Kjo është ujëvara e vetme e përhershme në Maqedoni. Për të shkuar në ujëvarë duhet të kaloni disa fshatra që ruajnë traditën rurale dhe ngjitja deri tek ujëvarat e mundëson pikëpamjen e mrekullueshme të fushëgropës së Strumicës.  Me një lartësi prej 39, 5 metra, ujëvara e Smollarit është më e larta në vend.

Ajo është një veçanti gjeomorfologjike, gjeologjike dhe hidrologjike. Shtegu malor që çon në ujëvarë është mundësi e mrekullueshme për të qënë dëshmitar i bukurisë magjepsëse të natyrës përreth jush. Nëse jeni adhurues i trajnuar i sporteve ekstreme, siç është sporti i kanioneve, atëherë bashkë me pajisjet alpine mund të lëshoheni pas gjatësisë së ujëvarës. Rritja e adrenalinit është e garantuar.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.