Ujëvara e Korabit

 

Ujëvara e Korabit

Me 130 metrat e tij, ujëvara e këtij lumi është më e larta në Ballkan. Karakteristike është se ujëvara mund të shihet qartë nga largësi vetëm në pranverë dhe në fillimin e verës, gjatë dimrit është e ngrirë. Bukuri plotësuese i japin liqenet akullnajore. Korabin e zbukurojnë tetë liqene të përhershme dhe liqeni më i madh prej tyre është liqeni i Korabit, i cili gjendet në lartësi prej 2470 metra dhe është sipërfaqja më e lartë ujore në Maqedoni – një perlë e vërtetë malore.

Rruga më e mirë për në ujëvarë është ai që të çon përmes kanionit të lumit. Ajo mund të arrihet edhe nga bregu i majtë i lumit nëpër fshatrat e Nistrovo dhe Zinke, ose nga ana e djathtë nga Bibaj, nën maja e Kabashit. Rrugët janë të mbuluara me gungë, dhe ka disa kalime të pasigurta të lumenjve.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.