Shpella Pesna

 

Shpella Pesna

Gjatësia e saj është 3500 metra dhe nëpërmjet saj rrjedh një kanal nëntokësor. Shpella Pesna është shpallur monument kulture. Në pjesën veriore të shpellës, pas shirave dhe përroi i shkrirjes së dëborës, del një pranverë të fuqishme, e cila në periudhat e thata të vitit krejtësisht thahet. Në hyrje të shpellës, ekziston një kështjellë mesjetare. Sipas legjendave, kjo kala është ndërtuar në një nga motrat e Krali Marko. Pesna është regjistruar si një lokalitet që nga periudha antike në Maqedoni.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.