Zelen Breg

 

Zelen Breg

Zelen Breg është maja më e lartë e malit Kozhuf, e vendosur në kufirin midis Maqedonisë dhe Greqisë, dhe është 2200 metra e lartë. Vendi u braktis nga fundi i viteve '80 të shekullit të kaluar, dhe vetëm dele kalonin, ulur në kuaj dhe duke u përpjekur për të gjetur rrugën e tyre përmes malit, nëpër rrugët e vjetra ushtarake të mbetur nga Lufta e Dytë Botërore. Sot, në një distancë prej vetëm 210 km nga Shkupi, dhe 130 km nga Selaniku, duke zënë një sipërfaqe prej 2.000 ha, gjendet Qendra e re e skijimit Kozhuf në Maqedonia, ndërtimi i të cilave filloi në vitin 2001 dhe pritet të përfundojë plotësisht deri në vitin 2011.

Qendra është moderne dhe e pajisur mirë dhe ofron kushte të shkëlqyera për skijim. Aktualisht ajo ka dy ashensorët e skive me një kapacitet prej 3.000 skiatorë dhe teleferik; gjashtë rreshta ashensor, unik të këtij lloji në Ballkan, restorant, vathë, 16 apartamente dhe 16 km shtigje të skive. Kjo qendër është ekskluzive dhe posedon pajisje për prodhimin e dëborës artificiale.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.