Lumi Radika

 

Lumi Radika

Kanioni në lumin Radika është me të vërtetë i këndshëm me ujë të pastër malor, i rrethuar me bimësi të dendur, si dhe me bollëkun e peshkut troftë, që duhet dashuruar në peshkimin. Shkencëtarët kanë hulumtuar mbi 30 shpella, 10 metra e gjatë në pjesën e sipërme të lumit Radika. Shpella "Simka" është shquar me bukurinë e saj 500 metra e gjatë.

Pasuria natyrore ju thëret në çdo hap. Mavrova ka 30 shpella piktoreske, midis të cilave dhe Shpella e Gropës së Sharit në afërsi të Rostushe. Në mavrovë gjendet edhe Lokuv, liqeni më i ulët akullnajor në Maqedoni.  Kanioni piktoresk i lumit Radika i jep parkut një bukuri të veçantë. Grykat e shumta, të çarat e pjerrëta, shkëmbinjtë me forma të ndryshme dhe ujëvarat e formojnë relievin e larmishëm dhe specifik të Mavrovës.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.