Shapka Euroaziatike

 

Shapka Euroaziatike

Shapka euroaziatike është shpend bregdetar me madhësi të mesme, e cila jeton në pjesën Euroaziatike. Ky shpend migrator në Maqedoni migron nga 2-3 javë dhe deri në një muaj, zakonisht nga mesi  i tetorit dhe deri në mesin e nëntorit.Në bazat e gjuetisë në Maqedoni mund të vërehen dhe të gjuhen. Vendbanim i tyre janë pyjet e mëdha, dhe më aktive është në  agim dhe në muzg, rallë gjatë ditës.

Për shkak të madhësisë, shpejtësisë dhe mënyrës e të flutuarit, shapka euroaziatike gjithmonë ka përfaqësuar sfidë për gjuetarët. Kjo “mbretëreshë e gjuetisë” gjuhet në fluturim dhe në mëngjes, në atë kohë magjike kur zgjohen dhe pyjet e mrekullueshme të Maqedonisë.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.